IE Warning
Du har en äldre version av din webbläsare!

Den här hemsidan använder den senaste tekniken, så det kräver en webbläsare som är updaterad
Testa Firefox eller Chrome!

MÅLVAKTSSKOLA


På den här sidan så ger jag också ut mina råd och tips till dig som är fotbollsmålvakt.

Sen år 2000 så har jag varit målvakt på elitnivå, jag har spelat med alla dom olika Svenska landslagen genom åren och både spelat i Superettan/Allsvenskan och i Danska Sas-Ligan, så influenserna är många då jag har haft förmånen att jobba med väldigt många olika målvaktstränare. Jag har alltid varit mycket intresserad av fotboll och haft många olika förebilder som jag velat efterlikna. Just att ha förebilder som man ser upp till och vill bli som är väldigt viktigt anser jag om man vill bli en duktig målvakt. För att se och lära är en viktig del i utvecklingen.


FörebilderHär på min Målvaktsskola så vill jag dela med mig av alla dessa erfarenheter som jag plockat på mig genom årens lopp.
Jag vänder mig främst till unga hungriga målvakter som drömmer om att bli en målvaktshjälte!

Målvakts jobbet är speciellt! Du är ofta ensam utsatt för olika situationer och du riskerar att bli lerig, utskälld och ibland ifrågasatt. Men du kan så klart också bli hjälten. Det är just det vi alla målvakter drömmer om, att kunna hjälpa laget till framgång. Målvaktens roll i ett lag är, om du frågar mig, den absolut viktigaste i ett fotbollslag. Mycket ansvar ligger på målvakten och för att bli duktig så finns det inga genvägar, det gäller bara att träna så mycket man kan.

Men frågorna kan vara många som "Hur ska man träna för att bli duktig?" och "Vad ska man träna på?".

Jag ska här på denna sidan berätta för dig hur jag tänker och hur jag gör. Förhoppningsvis hittar du något på denna sidan som kan vara till hjälp för just dig. Lyckas jag bara så ett litet frö i din skalle så har jag lyckats! Jag kommer att gå igenom grunderna (basics) som man ska lära sig att kunna utantill, små knep som är till stor nytta för att förenkla målvaktsjobbet. Samt att jag kommer att ge dig en inblick i hur jag tränar och vilka övningar och influenser jag använder mig av i mitt dagliga jobb i IFK Göteborg.

Jag har också startat en Målvaktsskola (John Alvbåges Målvaktsskola) där jag kör träning med barn och ungdomar. Den första skolan startade jag 2011 i Örebro där vi var runt 45 st målvakter. Alla som var med den gången tror jag hade jätteroligt och lärde sig säkert något, lite bilder ifrån 2011 finns inne på fliken "galleri" om du klickar på den.

2012 så hade jag inte någon målvaktsskola men jag var ute och besökte vissa klubbar och talade om min karriär men under sommaren 2013 så var John Alvbåges Målvaktsskola igång igen. Denna gången så var vi här i Göteborg och det var runt 25 st killar och tjejer som deltog. Extra roligt var det att det var målvakter ifrån olika platser i landet som dök upp. Vi hade tex målvakter ifrån Örebro, Nyköping, Bollebyggd och Göteborg vilket var väldigt roligt. Du kan här se en lite video ifrån målvaktsskolan 2013. Bilder ifrån målvaktsskolan 2013 finner du också under fliken "galleri".
Missa inte att gå med i Facebookgruppen ALVBÅGES MÅLVAKTSSKOLA. Som är tänkt som ett målvaktsforum. En direkt kontakt med alla er målvakter och jag själv. Där vi tillsammans kan skapa en dialog och bolla olika idéer.
Klicka här!


Målvaktskolan Jag kommer att i framtiden ha mer Målvaktskolor ute i landet så ha koll på allt här på hemsidan och på facebook! Skulle ni vilja att just jag kommer och besöker din klubb eller förening och har föredrag eller ren målvaktsträning så skicka ett E-mail. min E-mailadress finner du här på hemsidan.

Så håll dig uppdaterad här på hemsidan för mer info om kommande Målvaktskolor i min regi och fortsätt surfa vidare på min hemsida !

-Mycket nöje alla målvaktshjältar ! Glöm ej att "hashtaga" alla era inlägg när ni tränar fotboll med #jagärenmålvaktshjälte :)

Här nedan så hittar du dom olika kategorierna i John Alvbåges Målvaktsskola !
  • Målvaktsskola - Kapitel 1: